Η νέα μας ιστοσελίδα βρίσκεται στη διεύθυνση: authors.gr

                                                                                                                  
                         
Τη  Δευτέρα το απόγευμα, 12.2.2012,  μπροστά στην καμμένη και βανδαλισμένη είσοδο του Αττικόν, ενός  από τους ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας, συγκεντρώθηκαν μερικές δεκάδες  ανθρώπων.`Ίσως οι ίδιοι που βρέθηκαν την Κυριακή ανάμεσα στο πλήθος που διαδήλωνε στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους εναντίον μιας Βουλής με προβληματικό πια ρόλο καθώς νομοθετεί πια εδώ και μήνες σε ευθεία αντίθεση με τη βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Ασφαλώς κατά ένα μεγάλο μέρος οι ηθικοί αυτουργοί της βίας που ξέσπασε, τυφλή και χωρίς κανένα ορατό στόχο, βρίσκονται εκεί μέσα, στη Βουλή.

Αλλά όσοι συγκεντρώθηκαν στο τετράγωνο της Σταδίου και Χρ.Λαδά, κρατώντας αναμμένα κεριά στα χέρια τους, ασφαλώς ήθελαν να εκφράσουν μ\' αυτό τον συμβολικό τρόπο τον αποτροπιασμό και την οργή τους για την παράλογη βία. Τη βία που με πρόσχημα την αστυνομική βία εκδηλώνεται σχεδόν κάθε φορά στις μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις. Τη βία που ενορχηστρώνεται και κατευθύνεται από μια «αθέατη», ανέγγιχτη και ανεξέλεγκτη στη δράση της παραεξουσία. Την παραεξουσία των \"κουκουλοφόρων\" που κάθε φορά ενεργούν ερήμην μας, καταστρέφοντας, καίγοντας, διαλύοντας, αυξάνοντας τη γενικότερη κατάσταση φόβου. Ακόμα και αν ορισμένοι από αυτούς που συγκροτούν τις \"ομάδες κρούσης\" έχουν την νεανική αυταπάτη ότι αποτελούν τους καταλύτες μιας εκκολαπτόμενης (δήθεν) επαναστατικής τακτικής!

Κάνουν λάθος να πιστεύουν, όσοι το πιστεύουν, ότι οι συγγραφείς έχουν ως μόνη τους δουλειά το να γράφουν ωραία κείμενα. Οι συγγραφείς είναι (οφείλουν να είναι) και ενεργοί πολίτες, πολύ περισσότερο σε μια περίοδο άκρως μεταιχμιακή για τη χώρα μας, καθώς όλο και πιο πολύ αποσυντίθεται η κοινωνική συνοχή και εξευτελίζονται οι απολύτως βασικοί θεσμοί του δημόσιου βίου. Με την ανακοίνωσή της αυτή η Εταιρεία Συγγραφέων δεν έχει την αυταπάτη ότι μπορεί να παρέμβει και να κάνει αυτιά που ως τώρα μένουν κλειστά να ανοίξουν. `Εχει όμως το δικαίωμα και το καθήκον να δηλώσει τη θέση της. Η οποία είναι εναντίον κάθε μορφής βίας που ευαγγελίζεται το χάος ως απάντηση στο κοινωνικό χάος και στην τοκογλυφική κτηνωδία που επιβάλλουν οι αγορές. Αν υπάρχουν κάποιοι στις ομάδες αυτές που δεν έχουν παρωπίδες θα πρέπει τουλάχιστον αυτοί, οι λίγοι, να σκεφθούν ότι με το ρήμαγμα και το ξεχαρβάλωμα των πάντων, με το πλιάτσικο και τους εκβιασμούς, είναι οι καλύτεροι υπηρέτες των θεσμών και των εξουσιών που υποτίθεται πως μάχονται! Να είναι απολύτως βέβαιοι ότι έτσι ολοκληρώνουν με τον ιδανικότερο τρόπο την εδώ και κάμποσα χρόνια εφαρμογή των πιο διαλυτικών και αλλοπρόσαλλων σχεδίων που επέβαλαν στη χώρα μας (με τη σύμπραξη, την ανοχή και την παθητικότητά μας, βεβαίως) οι ανεγκέφαλοι οικονομισάριοι της Ευρωπαϊκής `Ενωσης.

Το δ.σ. της Εταιρείας Συγγραφέων

 

Επιστροφή

 

© Εταιρεία Συγγραφέων, 2003 - 2014 - authors.gr