Η νέα μας ιστοσελίδα βρίσκεται στη διεύθυνση: authors.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

    Στις 23 Οκτωβρίου,  και ώρα 19.00, η Eταιρεία Συγγραφέων σας προσκαλεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας) για την απονομή του βραβείου  «Διδώ Σωτηρίου» στον γνωστό ιστορικό και ελληνιστή Μαρκ Μαζάουερ. 

 

 

Μετά την τελετή απονομής, θα ακολουθήσει διάλεξη του Mark Mazower με θέμα «Το όραμα του Σπινέλλι: η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή κρίση»

Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5:30 μ.μ.


Σας ενημερώνουμε ότι για την εκδήλωση το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εξασφαλίζει στα μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων 50 θέσεις. Λόγω του περιορισμένου αριθμού, σας παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο: 210-8231890, ή στο e-mail: grwrisoc@otenet.gr, μέχρι και την Τρίτη 16 Οκτωβρίου. 
              

 

 

Το έπαθλο που συνοδεύει τη βράβευση και θα επιδοθεί από τον πρόεδρο της Εταιρείας Συγγραφέων, Αλέξη Ζήρα, φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Θόδωρο.

 

      

 Ο διαπρεπής ιστορικός και συγγραφέας Mark Mazower έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Το βιβλίο του με τίτλο «Θεσσαλονίκη, πόλη των φαντασμάτων: Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι, 1430-1950» έχει βραβευθεί με το Βραβείο Duff Cooper. Είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών και διευθυντής του Κέντρου Παγκόσμιας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Columbia.

Υπενθυμίζεται ότι το Βραβείο Πολιτισμού που έχει θεσπίσει η Εταιρεία Συγγραφέων εις μνήμην Διδώς Σωτηρίου απονέμεται σε ξένο ή Έλληνα συγγραφέα που με τη γραφή του αναδεικνύει την επικοινωνία των λαών και των πολιτισμών μέσα από την πολιτισμική διαφορετικότητα.

 

Επιστροφή

 

© Εταιρεία Συγγραφέων, 2003 - 2014 - authors.gr