Η νέα μας ιστοσελίδα βρίσκεται στη διεύθυνση: authors.gr


Η κηδεία της Λύντιας Στεφάνου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στο Α΄ Νεκροταφείο.

 

 

 

 

`Όσο κι αν ήταν κάτι το αναμενόμενο για όσους από εμάς βρισκόμασταν πιο κοντά της, η απώλειά της ήταν ιδιαίτερα οδυνηρή. Η Λύντια, γεννημένη στην Αθήνα το 1927, σημαντική ποιήτρια, μεταφράστρια και δοκιμιογράφος, σύζυγος του διπλωμάτη, ποιητή και μέλους της εκδοτικής ομάδας του πρωτοποριακού περιοδικού Τετράδιο, Αλέξη Στεφάνου, ήταν από τα ιδρυτικά μας μέλη. Μάλιστα πρωτοστάτησε στις

αρχές της δεκαετίας του 80 στις κινήσεις για τη δημιουργία της Εταιρείας Συγγραφέων. Αλλά και στα μεταγενέστερα χρόνια ως μέλος διαφόρων διοικητικών συμβουλίων, όπως και ως μόνιμο μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου Ποίησης της Πάτρας, ήταν ενεργά (και ενίοτε μαχητικά) παρούσα σε πρωτοβουλίες που έδιναν ποιοτική ώθηση στην σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία. Οπλισμένη με γερή θεωρητική κατάρτιση, κυρίως από τη μελέτη των νέων τάσεων της αγγλικής και της γαλλικής κριτικής της λογοτεχνίας, έδειξε ένα σπάνιο για τα ήθη μας αλτρουϊσμό: προτίμησε να παραμερίσει το δικό της έργο και να βοηθήσει στην ανάδειξη πολλών νέων αξιόλογων ποιητικών φωνών στα χρόνια του ‘60, του ‘70 και του ‘80.

`Όλα αυτά είναι μερικά μόνο από όσα μας ήρθαν αυθόρμητα στο νου με το άκουσμα του θανάτου της. Ως διοικητικό συμβούλιο της Ε.Σ. εκφράζουμε την έντονη θλίψη μας για την απώλεια της Λύντιας, συμμετέχοντας στο πένθος των οικείων της.

 

Επιστροφή

 

© Εταιρεία Συγγραφέων, 2003 - 2014 - authors.gr